Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

Servicii furnizare BPI

Important : Notă de informare - Direcţia Buletinul procedurilor de insolvenţă

 

I. Furnizarea publicaţiei BPI online

Furnizarea publicaţiei BPI se efectuează online, pe bază de abonament, din cadrul portalului ONRC accesibil la adresa https://portal.onrc.ro.

Pentru accesul la publicaţia BPI online, utilizatorul trebuie să deţină un cont în cadrul portalului ONRC. Manualul ce descrie paşii pentru crearea unui cont în cadrul portalului ONRC îl puteţi accesa la următorul link: Manual creare cont portal ONRC

Pentru a efectua o comandă în vederea achiziţionării unui abonament BPI, există două modalităţi:

a) Procedura online - presupune plata online si detinerea unei semnaturi digitale.
Dupa autentificare, din cadrul portalului, accesati din meniu stanga "Formulare online furnizare informatii BPI" -> "Formular de comanda BPI" si completati formularul online. După completarea formularului şi efectuarea plăţii online, vi se va ataşa automat la cont abonamentul solicitat.

De asemenea se va completa si formularul de contract.

b) Procedura offline - presupune:

b1) listarea şi completarea următorului formular:

Formular comanda BPI pe suport electronic - DOC sau PDF

b2) Comenzile, însoţite de ordinele de plată, se trimit direct la ONRC, pe fax: 021.316.08.07 sau la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Tarifele pentru abonamentele BPI sunt stabilite prin hotarare de guvern si le puteti vizualiza accesand urmatorul link: Tarife furnizare BPI

Tarifele se vor achita, dupa caz:
- în numerar la casieriile O.N.R.C. sau oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale;
- prin ordin de plată, situaţie în care se va trimite la O.N.R.C. o copie a acestuia; in acest caz dupa confirmarea platii, ONRC va emite factura care va fi expediata prin posta la adresa mentionata in  comanda;
- prin e-banking, caz în care se va trimite la O.N.R.C. confirmarea privind efectuarea plăţii, semnată şi stampilată de solicitant.

b31) In maxim 10 zile de la comunicarea datelor de acces / confirmarea atasarii abonamentelor contului d-voastra, va rugam sa descarcati si sa completati modelul de contract pentru furnizarea BPI in format electronic.

Contract privind furnizarea BPI în format electronic - DOC | PDF

Acest formular va fi completat in doua exemplare cu semnatura si stampila in original si transmise la sediul ONRC prin posta sau prin curier dupa caz. Dupa semnarea acestora de catre conducerea ONRC, veti primi inapoi un exemplar, prin posta, cu confirmare de primire.

b32) In cazul in care la expirarea perioadei de abonare veti dori sa prelungiti abonamentul, avand continuitate intre comenzi, contractul se prelungeste de drept si nu este necesara transmiterea unui nou contract.

Avand in vedere timpul necesar pentru prelucrarea formularului de comanda (48 ore), este util sa trimiteti comanda inainte de expirarea perioadei de abonare.

 

Pentru vizualizarea publicatiei BPI trebuie sa va autentificati in cadrul portalului ONRC.

Veti avea acces la buletinele publicate in perioada (perioadele) d-voastra de abonare.
Pentru vizualizarea perioadelor de abonare BPI accesati din meniu stanga, din cadrul portalului ONRC, "Cererile mele" -> "Abonamente BPI".
Pentru vizualizarea publicatiei BPI accesati din meniu stanga, din cadrul portalului ONRC, "Buletinul Procedurilor de Insolventa online".

 

IMPORTANT:

Abonamentul este monopost, respectiv un nume de utilizator = un abonament. Pentru mai multi utilizatori este necesar sa aveti mai multe abonamente.

In cazul in care se incearca logarea de catre mai multe persoane pe acelasi nume de utilizator, in acelasi timp, si accesand serviciile contra-cost BPI, prima persoana autentificata va avea prioritate in accesarea acestor servicii.

 

II. Furnizare informaţii BPI

Se pot obtine urmatoarele informatii punctuale din BPI:

- copii de pe publicatia BPI, in format electronic sau imprimate pe suport hartie;

- copii certificate de pe actele de procedură publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă;

- informaţii privind un debitor in functie de mai multe criterii, enumerate in cadrul formularului "Cerere de furnizare informatii";

- informaţii serii de firme grupate pe diferite criterii, enumerate in cadrul formularului "Cerere de furnizare informatii".

- raport istoric despre un debitor

- informaţii statistice în funcţie de un singur criteriu

- certificat constatator dacă un act de procedură este sau nu este publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (certificatul constatator nu poate fi emis electronic; acesta se ridica personal de la ORC teritorial / ONRC sau se trimite prin posta)

 

Solicitarea de informatii din BPI:

a)Procedura online presupune plata online si detinerea unei semnaturi digitale.
Dupa autentificare, din cadrul portalului, accesati din meniu stanga "Formulare online furnizare informatii BPI" -> "Cerere de furnizare informatii" si completati formularul online. După completarea si transmiterea formularului, acesta va fi prelucrat de personalul ONRC şi veti primi online nota de calcul. Pentru vizualizarea notei de calcul si efectuarea platii online, trebuie sa urmariti stadiul cererii d-voastra, accesand din cadrul portalului, meniu stanga "Cererile mele" -> tab-ul "Furnizare informatii BPI". Dupa efectuarea plăţii online, se vor furniza informatiile solicitate.

b) Procedura offline presupune:

b1) listarea şi completarea următorului formular:

Cerere de furnizare informaţii - PDF

b2) Cererea de furnizare informatii se trimite direct la ONRC, pe fax: 021.316.08.07 sau la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

In urma transmiterii cererii de furnizare informatii, veti primi o nota de calcul pe adresa de email mentionata in comanda.

Tarifele se vor achita, dupa caz:
- în numerar la casieriile O.N.R.C. sau oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale;
- prin ordin de plată, situaţie în care se va trimite la O.N.R.C. o copie a acestuia;
- prin e-banking, caz în care se va trimite la O.N.R.C. confirmarea privind efectuarea plăţii, semnată şi stampilată de solicitant.

Tarifele pentru furnizarea de informatii din BPI se consulta accesand urmatorul link: Tarife furnizare BPI

IMPORTANT:
     Restituirea sumelor plătite în plus sau în vederea realizării unei prestaţii care nu a mai fost efectuată, se face în condiţiile procedurii de restituire a sumelor aferente veniturilor încasate de autorităţile şi instituţiile publice reorganizate ca instituţii publice finanţate integral de la bugetul de stat, aprobată prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2465/2010.
     În vederea restituirii, solicitantul va descărca, completa şi depune/transmite (prin poştă/curier) cererea de restituire, în două exemplare, la sediul nostru.
     Restituirea se va face de către unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat solicitantul, cu respectarea etapelor şi termenelor prevăzute de Ordinul nr. 2465/2010.